Vildsvins karre

Potatis- och rotfruktsgratäng
7-9 potatisar
2 palsternackor
3 morötter
1 kålrot, liten
0,5 kg ost, riven
svartpeppar
salt
1 tsk chilipulver
3 dl trattkantareller
0,5 l grädde
smör

Vildsvin
1 kg vildsvinskarré, benfri
Jonas rödvinsås
1 l rött vin
7 enbär
2 krm torkad timjan
1 rödlök
2 msk köttfond
1 msk rönnbärsgelé

marinad
5 dl rött vin
1 dl soja
1,5 dl sweet chilisås
0,5 msk peppar
0,5 msk salt

Lägg i inköpslista

Gör så här
Marinad vildsvin
Marinera köttet i rödvin, soya, sweet chili sås, salt och peppar.
Låt köttet marineras i kyl över natten, eller i minst 4 timmar.

Potatis- och rotfruktsgratäng
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv, eller skiva, rotfrukterna och potatisen.
Stek kantarellerna i smör, så de får färg.
Blanda allt med riven ost och kryddor.
Lägg i gratängform.
Tillsätt 0,5 l grädde & smör
Sätt in i ugnen i ca 1 timme.

Tillagning vildsvin
Grilla köttet i ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Jonas rödvinsås
Hacka och stek en rödlök.
Häll 1 l rödvin i en kastrull.
Tillsätt enbär, timjan, rödlök och köttfond.
Koka ner till ca 50%.
Sila av såsen.
Tillsätt 2 dl grädde, en klick smör och smaka av.
Tillsätt eventuellt en klick gelé.

Etiketter:,